Premagaj svoj strah

Online tečaj »Premagaj svoj strah« je v celoti vnaprej posnet tečaj, kjer te vodim skozi preizkušeno terapevtsko tehniko, da v 7-ih korakih presežeš svoj strah in se vrneš nazaj v svoj potencial varnosti in zaupanja v sebi.

Strah je tako čustvo, da nas preplavi in vzame moč, zato se je sam pogosto težko izmotati iz njega, sploh ko ga je zakoreninjenega veliko že iz otroštva. Kot terapevtka sem skozi ta pristop pomagala preseči strah in druge omejujoče vzorce že mnogim ter jih tudi sama presegla res veliko, zato vem, da deluje.

Ker skozi individualne terapije ne zmorem pomagati toliko ljudem, kot bi si želela,  sem se odločila eno od tehnik, katero v terapijah pogosto uporabljam, posneti kot voden online tečaj, skozi katerega te kar iz domače varnega okolja vodim, da presežeš svoje strahove ter ostale omejitve. Tako postane to orodje lažje dostopno večim ljudem.

 

Online tečaj je sestavljen iz teoretskega  dela, skozi katerega ti pomagam najprej umsko razumeti:

  • kaj strah sploh je,
  • zakaj ga je težko preseči,
  • kako se vrtijo začarani krogi, v katerih se pogosto znajdemo,
  • zakaj tehnika deluje
  • zakaj je pomembno, da se potem, ko presežemo čustva, znamo vrniti tudi nazaj v svoj potencial.

Skozi praktični del pa te v obliki aktivne vodene meditacije peljem skozi 7 korakov preseganja strahu. Aktivna vodena meditacija pomeni, da vmes izvajaš vaje in ne zgolj poslušaš besedila.

Pristop deluje tudi za vsa ostala čustva (jeza, krivda, sram), kot tudi za preseganje nekonstruktivih vzorcev ter vlog pobranih iz okolja, ki nam ne služijo. Skozi online tečaj se torej naučiš orodja, kako presegati čustva in ideje uma ter kako najti ponovno pot nazaj s tistim delom sebe, ki je ok in je vedno bil.

Po nakupu ti ostane trajno last, kar pomeni, da se vanj lahko vrneš neštetokat in presežeš še morebitne druge notranje ovire takrat, ko so v vsakdanjem življenju aktualne.

 

Največjo prednost tečaja vidim v tem, da dobiš do njega trajen dostop in se preko njegove večkratne uporabe naučiš tudi učinkovitega orodja za samopomoč na psihološki ravni.  Je pristop, ki ga imaš vedno na voljo, da ti pomaga iz začaranih krogov in postopno gradi notranjo varnost, stik in zaupanje vase.

 

Kot bi imel/a online terapevta doma, ki te pripelje skozi čustva nazaj v globlji stik s sabo takrat, ko to najbolj potrebuješ.

 

V kolikor se ti kje zatakne, imaš v tečaju tudi dodatne tehnike za pomoč ter prav tako možnost vključitve v FB podporno skupino.

Za vse, ki so vstopili v online tečaj občasno izvedem tudi  skupinsko srečanje preko Zooma, kjer gremo skozi tehniko skupno (a vsak doma) in sem na voljo za morebitna vprašanja neposredno.