Nadaljevalne Delavnice Jasne komunikacije

Preden nov način komunikacije postane tvoj jezik Življenja (kot nenasilni komunikaciji tudi pravimo) in ga resnično uporabljaš spontano v vsakdanu, je potrebno utrjevanje in vaja.

 

Na ti poti se pokažejo nekatera področja kot večji izzivi, zato sem oblikovala tudi nadaljevalne delavnice Jasne komunikacije- namenjene vsem tistim:

 • ki vas je pristop pritegnil in bi si želeli še več,
 • vsem, ki se zavedate, da je komunikacija na ravni srca veščina in se uri s prakso ter preseganjem svojih omejitev,
 • vsem, ki bi radi še več napredka v svojem življenju,
 • ki si želite, da bi se lahko tudi spontano odzvali iz stika s sabo in v skladu z načeli jasne komunikacije,
 • ki bi radi globlje izboljšali odnos do sebe in s tem odnose z bližnjimi.

Nadaljevalne delavnice utrjujejo osnove in nadgrajujejo osvajanje veščine Jasne komunikacije.

 

Nadaljevalna delavnica Jasne komunikacije

je organizirane za vse, ki imate opravljen osnovni seminar Jasne/Nenasilne komunikacije in bi si želeli utrjevati naučeno skozi vaje in dodatna orodja.

Vsebina nadaljevalne delavnice:

 • Ponovitev in vaje vseh osnovnih elementov (občutki, potrebe)
 • Izkustvene vaje izražanja v zahtevnih situacijah.
 • Poglabljanje samo-empatije in empatije.
 • izkustvene vaje ločevanja strategij od potreb in zakaj je to pomembno.
 • Izkustvene vaje transformacije sodb drugih in kako ne odreagirati nanje iz svojih bolečin.
 • Preseganje krivde in sramu.
 • Kako upravljati s svojo jezo in se izraziti nenasilno tudi iz močnih čustev.

Ker osnovna delavnica prinese veliko informacij, znanja in novo tehniko, je nadaljevalna delavnica v urjenje in utrjevanje, zato zajema več vaj.

 

Delavnica bo tokrat  potekala v živo v Ljubljani v treh delih:

 • 30.9 (9-14:30h)
 • 7.10 (9-14:30h)
 • 14.10 (9-14:30) na Kogovškovi 12 v Lila centru.

 

Cena celotne delavnice je 170 eur.

10% popust za prijave do 22.9.2021. Cena s popustom 153 eur.

Če si srčno želite udeležbe in vam cena predstavlja izziv, sporočite in se dogovorimo za individualne obroke odplačevanja, kateri bi vam ustrezali.

Število udeležencev je zaradi kvalitete izvedbe in osebnega pristopa omejeno (na 10-12).

Na delavnico se lahko prijavite preko klika na vijolično košarico desno. 🙂

 

Trenutno je razpisana splošna Nadaljevalna delavnica Jasne (nenasilne komunikacije), v pripravi pa so tudi ožje usmerjene v določene težave in izzive, ki jih imamo in s tem ponudijo rešitve na globlji ravni.

 

Nadaljevalne delavnice v pripravi:

 • Delavnica Pristnega partnerskega odnosa

 • Delavnica Zavednega starševstva

 

Učenje komunikacije je proces urjenja, kjer nobena ura ni zavržena.

Četudi kdaj slišimo enake stvari, padejo na drugačno podlago.

 

Sama sem za osvajanje potrebovala več let in preko 55 dni delavnic, kjer sem pogosto slišala “že znano” mojemu umu, vendar je to trajalo, preden je to postalo moj notranji stav, moj jezik Življenja in lahko iz njega resnično živim in reagiram (še vedno ne čisto vsakič 😉 ).

Osvajanje veščine žal ni instant rešitev, prinese pa resnično, prizemljeno in konkretno spremembo, ko se ji zares posvetimo. 🙂

 

 

Udeleženci o tečajih

Delavnica Jasne komunikacije, Nina

Vikend je bil povsem drugačen od običajnih. Običajne izlete ali delo je zamenjala intenzivna delavnica Jasne komunikacije in poglabljanja stika s sabo. Ta vikend z Anito je bil “welness za dušo”.

Resnično ne obstaja dovolj superlativov, da bi vam lahko opisala to izkušnjo. Vodeni pogovori, iskrene izkušnje in srčnost vseh prisotnih so napolnili moje srce bolj, kot sem mislila, da je možno. To je bila res ena tistih izkušenj, ki te zares pretrese in po kateri nisi več čisto enak. Zato jo delim z vami in potihoma upam, da si morda vsaj eden od vas vzame čas in enkrat za spremembo investira v tisto, kar šteje največ. Vase. In posledično tudi vse, ki jih ima rad. Tudi sama sem se znašla tu zaradi priporočila in zanj bom tej osebi večno hvaležna.

Anita je pa ena najbolj srčnih ljudi, ki sem jih imela kdaj spoznati.

Hvala za vse “aha” momente in polno srce.

Nina Majcen, www.nestcampers.com, www.cuckoo.si

Delavnica Jasne komunikacije, Sandra

Delim z vami utrinek od včeraj, mi je takoj po delavnici prišel na pot izziv :-). Šef začne kot ponavadi z ustrahovanjem, krivdo … uf. Ampak ni vedel, da sem bila ta vikend pri Aniti na NVC ha ha :-). Lepo v miru sem ga poslušala, se opazovala (nisem našla nobenega strahu ali travme v sebi, le odločnost, da si ne dovolim takega odnosa, da si zaslužim spoštovanje) … predpostavila, da ima potrebo po slišanosti, stiku … in mu prišla nasproti, brez strahu, brez frustracij – vau. Parkrat me je poskušal vreči iz tira, a sem uspela ostati v stiku in mirno ponavljati stvari, ki so mi pomembne … in sva po tem res groznem začetku končala brez vpitja, brez konflikta … kar vzelo mu je veter iz jader, bi rekli jadralci. Totalni preboj, res iskrena hvala za vse znanje, izkušnje, brainstorming in podporo cele skupine iz vikenda, brez vas mi to ne bi uspelo…

Delavnica Jasne komunikacije, Andrej

“Iz srca se ti zahvaljujem za ta tečaj, za vse to kar si mene (in po mojem tudi vsem ostalim) dala in doprinesla. Že od konca prvega dneva se počutim …”odprt” (ne najdem boljše besede), sicer ranljivo a me to ne straši toliko saj čutim eno pristnost v tem in resno upam, da bom lahko obdržal čim dlje ta “položaj”.
Nisem si predstavljal, da bi lahko bilo delo v skupini tako močno na nivoju energij in čustev.”

Andrej

Delavnica Jasne komunikacije, Selma

Delavnica “Jasna komunikacija” je bila zares pristna in bogata izkušnja.

Anita pri izvajanju upošteva potrebe udeležencev, teoretična izhodišča pa spretno podpre z življenjskimi situacijami. Vesela sem, da sem imela priložnost spoznati čudovite osebe, ki so me navdušile s svojim pogumom in odprtostjo. Delavnico bi iskreno priporočila vsem tistim, ki iščete pot nazaj k sebi.