Nadaljevalne Delavnice Jasne komunikacije

Preden nov način komunikacije postane tvoj jezik Življenja (kot nenasilni komunikaciji tudi pravimo) in ga resnično uporabljaš spontano v vsakdanu, je potrebno utrjevanje in vaja.

 

Na ti poti se pokažejo nekatera področja kot večji izzivi, zato sem oblikovala tudi nadaljevalne delavnice Jasne komunikacije- namenjene vsem tistim:

  • ki vas je pristop pritegnil in bi si želeli še več,
  • vsem, ki se zavedate, da je komunikacija veščina in se uri s prakso,
  • vsem, ki bi radi še več napredka v svojem življenju,
  • ki si želite, da bi se lahko tudi spontano odzvali iz stika s sabo in v skladu z načeli jasne komunikacije,
  • ki bi radi globlje izboljšali odnos do sebe in s tem odnose z bližnjimi.

Nadaljevalne delavnice utrjujejo osnove in nadgrajujejo osvajanje veščine Jasne komunikacije. Obenem so ožje usmerjena v določene težave in izzive, ki jih imamo in s tem ponudijo rešitve na globlji ravni.

 

Za nadaljevanje se lahko usmerite v delavnico:

  • Sočutja do sebe

  • Pristnega partnerskega odnosa

  • Zavednega starševstva

 

Vse tri nadaljevalne delavnice so trenutno v fazi priprave.

 

Udeleženci o tečajih

Delavnica Jasne komunikacije, Sandra

Delim z vami utrinek od včeraj, mi je takoj po delavnici prišel na pot izziv :-). Šef začne kot ponavadi z ustrahovanjem, krivdo … uf. Ampak ni vedel, da sem bila ta vikend pri Aniti na NVC ha ha :-). Lepo v miru sem ga poslušala, se opazovala (nisem našla nobenega strahu ali travme v sebi, le odločnost, da si ne dovolim takega odnosa, da si zaslužim spoštovanje) … predpostavila, da ima potrebo po slišanosti, stiku … in mu prišla nasproti, brez strahu, brez frustracij – vau. Parkrat me je poskušal vreči iz tira, a sem uspela ostati v stiku in mirno ponavljati stvari, ki so mi pomembne … in sva po tem res groznem začetku končala brez vpitja, brez konflikta … kar vzelo mu je veter iz jader, bi rekli jadralci. Totalni preboj, res iskrena hvala za vse znanje, izkušnje, brainstorming in podporo cele skupine iz vikenda, brez vas mi to ne bi uspelo…

TCT® terapije, Julija

Že nekaj časa pred obiskom terapij sem delala na sebi, na takšen in drugačen način. Kljub temu se je pojavil virus HPV, kar me je presenetilo. Nisem vedela, zakaj se je pojavil meni, zakaj sploh, nisem razumela. Začela sem hoditi k Aniti na terapije zaradi drugih stvari in med njimi sva se trudili odstraniti tudi omenjeni virus. Skozi terapijo sem razumela, zakaj se je pojavil in kaj mi skuša ‘pokazati’, ‘povedati’. Ko sem sprejela ta del sebe, ki sem ga odrivala, je lahko virus HPV odšel. Vseeno pa sem odšla na ginekološko kliniko, kjer so mi še dodatno potrdili, da ga ni več. Bila sem res vesela, čeprav sem tudi že prej to čutila, je bil to še dodaten dokaz, da sva z Anito zmagali. Res sem ji hvaležna za to (in še za mnogo drugih stvari), ker si je vedno vzela čas, ko sem ji potožila v zvezi s tem in, ker je delala na tem tudi izven terapij. Vedno mi je dajala občutek, da si enako močno kot jaz želi mojo ozdravitev. Anita, iskreno hvala.