Delavnica Jasne komunikacije

Delavnica JASNE komunikacije te uči orodja, kako priti najprej v stik s sabo, prepoznati svoja čustva in globlje potrebe, se sprejeti in prihajati »iz glave v srce!« ter prek tega dosegati razumevanje, povezanost in enakovrednost v odnosu z drugimi.

Pomaga osvajati  veščine komunikacije po korakih- OD veščin stika s sabo, DO veščin stika z drugimi.

Delavnico sestavlja sklop večih srečanj, saj je namenjena osvajanju veščine in ne zgolj pridobivanju informacij.

 

 • Kaj se boste na delavnici imel/a priložnost naučiti, spoznati, poglobiti:
  • kaj se prav zares dogaja s tabo v neki situaciji)- kaj ti govori um, kaj pa srce?
  • kako priti skozi in ven iz res močnih občutij (jeza, žalost, strah, …) brez napadov na druge,
  • kaj te sploh moti/zmoti v komunikaciji z neko osebo (ali odnosu nasploh),
  • kaj vse povzroča razdor v komunikaciji, pa pogosto niti ne vemo,
  • kakšna je tvoja komunikacija s sabo in drugimi,
  • kako upravljati s čustvi sredi intenzivnih situacij (v viharju 😉 ),
  • kako sprejeti sebe tudi takrat, ko se ne počutiš prijetno in morda nisi najbolj sočutno bitje na svetu,
  • kakšne so tvoje potrebe v življenju in s tem pri stiku z drugimi (po katerih se zavedno ali nezavedno neprestano ravnamo)
  • kako postaviti meje in kako reči ne na povezovalen način,
  • zakaj prihaja do nesporazumov in kako jih učinkovito razreševati,
  • kako ustvariti kvalitetno podlago (pogoje) za pristno in jasno komunikacijo,
  • kako izraziti tvoje stanje/želje na nenasilen način,
  • kako povedati kaj te moti na način, ki spoštuje sogovornika in jača stik namesto, da ga ruši,
  • kako zares poslušati in  slišati druge (onstran besed, ki jih govorijo),
  • kako doseči razumevanje v stiku z drugo osebo,
  • kako stati drugim ob strani, brez da bi izgubil/a sebe (resnična empatija),
  • kako vnesti v odnose preko komunikacije več pristnosti , živosti in globine…
  • kako se povezati s sabo na nivoju, kjer si že povsem v redu (s svojim potencialom) in začeti bolj živeti sebe iz Sebe.

Poleg vsega naštetega, dobite tudi podporno in varno okolje v katerem ste  sprejeti  takšni  kot ste in takšni kot pridete.

Odprete se toliko kot sami izberete, podelite s skupino toliko, kolikor se sami odločite. Svobodna volja in integriteta sta vedno spoštovani.

 

Delavnica bo izvedena v Ljubljani v dneh:

 • nedelja, 2.6.2024 od 10-18h
 • nedelja, 9.6.2024 od 13-18h
 • četrtek, 13.6.2024 od 17h-20h

  in v Sežani v dneh:

 • sobota, 7.9.2024 od 9-15h
 • nedelja, 8.9.2024 od 9-15h.
 • četrtek, 12.9.2024 od 17-21h

 

 

Če  vas na izobraževanje usmeri delodajalec, je možna izdaja računa tudi na firmo/zavod. Cena je enaka.

V vsakem primeru možna izdaja potrdila o udeležbi za pridobitev kvalifikacij ali točk (v šolstvu).

 

Cena celotne delavnice (16 ur) je 180 eur.

Delavnica je namerno razdeljena na več terminov zaradi lažjega osvajanja veščine.

 

10% popust odobrim vsem, ki se delavnice udeležite v paru (zakonskem, izven zakonskem, istospolnem…).

Popusti se odštevajo od redne cene in se NE seštevajo.

V kolikor je račun na podjetje, popusta ni mogoče uveljavljati (razen, ko gre za samozaposleno osebo).

 

Če si srčno želite udeležbe in vam cena predstavlja izziv, sporočite in se dogovorimo za individualne obroke odplačevanja, kateri bi vam ustrezali.

Število udeležencev je zaradi kvalitete izvedbe in osebnega pristopa omejeno (na 10-12).

 

Vsebina najbolj temelji na pristopu Nenasilne komunikacije (dr.Rosenberga) vendar sama izhajam iz integrativnega pristopa, zato vanjo dodajam tudi znanja in izkušnje iz drugih področij, katera so del moje prakse na profesionalni, kot tudi osebni ravni,  zato zajema tudi informacije, ki segajo globlje v delovanje človeške psihe.

 

Verjamem, da se bomo imeli ponovno lepo in šli domov odprtih src in nasmejanih obrazov, kar je zame vedno vredno vsega truda in časa. 🙂

 

Komunikacija je veščina – lahko se jo naučiš tudi ti!

In s tem doprineseš sebi in vsem v tvoji bližini. 🙂

 

Udeleženci o tečajih

Delavnica Jasne komunikacije, Nuša

Bil je eden tistih vikendov, polnih smisla in “aha” momentov, ko globoko v sebi veš, da se je v tebi nekaj premaknilo in stvari ne bodo nikoli več iste.

Čutim globoko hvaležnost za vse, kar sem na ti delavnici dobila in jo resnično priporočam vsem.

Pa naj še povem, zakaj se Anitinih delavnic rada vedno znova udeležujem- ker Anita to, kar uči, tudi zares živi. Ker se zaradi svojih osebnih izkušenj veliko bolj  poistoveti. Ker je empatična in srčna oseba, ki ji je zares mar. Ker svoje znanje predaja na razumljiv in praktičen način.

Nuša Pevc

www.nushyoga.com

Jasna komunikacija, Darja
Hvala za tvojo delavnico in energijo. Zelo me je obogatilo, saj sem čutila, da pri tebi ne gre le za klasične pristope NVC, ampak to spajaš z globjimi sferami. Meditacije so mi vedno sprožile velik čustven odziv in sem prišla zelo hitro s tvojo ljubečo, nežno podmornico, v  globočine svojih ledenih gora občutkov in potreb in res čutila, da so sproženi v meni tektonski premiki, kar me navdaja z upanjem, da lahko usmerjam življenje v meni tja, kamor me žene moja duša.
Vesela sem, da sem te odkrila in zagotovo se še srečamo.
 Hvala ti. Darja
Delavnica Jasne komunikacije, Nina

Vikend je bil povsem drugačen od običajnih. Običajne izlete ali delo je zamenjala intenzivna delavnica Jasne komunikacije in poglabljanja stika s sabo. Ta vikend z Anito je bil “welness za dušo”.

Resnično ne obstaja dovolj superlativov, da bi vam lahko opisala to izkušnjo. Vodeni pogovori, iskrene izkušnje in srčnost vseh prisotnih so napolnili moje srce bolj, kot sem mislila, da je možno. To je bila res ena tistih izkušenj, ki te zares pretrese in po kateri nisi več čisto enak. Zato jo delim z vami in potihoma upam, da si morda vsaj eden od vas vzame čas in enkrat za spremembo investira v tisto, kar šteje največ. Vase. In posledično tudi vse, ki jih ima rad. Tudi sama sem se znašla tu zaradi priporočila in zanj bom tej osebi večno hvaležna.

Anita je pa ena najbolj srčnih ljudi, ki sem jih imela kdaj spoznati.

Hvala za vse “aha” momente in polno srce.

Nina Majcen, www.nestcampers.com, www.cuckoo.si

Delavnica Jasne komunikacije, Uroš

“Anita, hvala za res zelo koristna dva dneva. Ob treh majhnih otrocih si težko vzamem toliko časa ampak je bilo vredno. Seminar je že po vsebini tak, da bi ga priporočal vsakemu, ker pa ti vanj vložiš še veliko sebe, svoje osebne izkušnje in predvsem konstanten stik z vsemi udeleženci, s tem vsebino nadgradiš in še bolj približaš vsem sodelujočim.”

Uroš

Delavnica Jasne komunikacije, Suzana

Delavnica Jasne komunikacije mi je prinesla veliko več kot sem si sploh lahko predstavljala. Anita nam je dala uporabna orodja za prepoznavanje in doživljanje lastnih čustev in potreb, ter za prijazno izražanje le-teh v komunikaciji z drugimi. Celotna izkušnja se me je globoko dotaknila, začutila sem sebe, dobila dovoljenje, da sem to, kar sem. Spoznala sem, da sem okej in to prepoznavam tudi v drugih. Ob tem spoznanju so moja doživljanja in reakcije že po nekaj dnevih precej drugačne. Samo druženje je bilo zelo prijetno, polno energije, smeha in veselja. Kot skupina smo se povezale, delile svojo ranljivost in ugotovile, da nas nekje globoko vse povezujejo podobne potrebe. Izkušnja se me je močno dotaknila in verjamem in vidim da tudi spremenila na boljše.

Čeprav sem poslušala o NVC tehniki online, mi je tvoj način vodenja delavnice bolj všeč, tvoj pogled se mi zdi bolj globok 🙂 Čutim, da daš zelo veliko sebe v to in si zelo pristna pri svojem delu kar zagotovo pripomore k temu, da si udeleženci veliko lažje predstavljamo o čem govoriš 😀. Hvala.

Delavnica Jasne komunikacije, Andrej

“Iz srca se ti zahvaljujem za ta tečaj, za vse to kar si mene (in po mojem tudi vsem ostalim) dala in doprinesla. Že od konca prvega dneva se počutim …”odprt” (ne najdem boljše besede), sicer ranljivo a me to ne straši toliko saj čutim eno pristnost v tem in resno upam, da bom lahko obdržal čim dlje ta “položaj”.
Nisem si predstavljal, da bi lahko bilo delo v skupini tako močno na nivoju energij in čustev.”

Andrej

Delavnica Jasne komunikacije, Sandra

Delim z vami utrinek od včeraj, mi je takoj po delavnici prišel na pot izziv :-). Šef začne kot ponavadi z ustrahovanjem, krivdo … uf. Ampak ni vedel, da sem bila ta vikend pri Aniti na NVC ha ha :-). Lepo v miru sem ga poslušala, se opazovala (nisem našla nobenega strahu ali travme v sebi, le odločnost, da si ne dovolim takega odnosa, da si zaslužim spoštovanje) … predpostavila, da ima potrebo po slišanosti, stiku … in mu prišla nasproti, brez strahu, brez frustracij – vau. Parkrat me je poskušal vreči iz tira, a sem uspela ostati v stiku in mirno ponavljati stvari, ki so mi pomembne … in sva po tem res groznem začetku končala brez vpitja, brez konflikta … kar vzelo mu je veter iz jader, bi rekli jadralci. Totalni preboj, res iskrena hvala za vse znanje, izkušnje, brainstorming in podporo cele skupine iz vikenda, brez vas mi to ne bi uspelo…