Vsebina seminarja

Vabljeni

 

AKTUALNO!

 Srečanje Reiki praktikantov:

- 31.10.2019 v Ljubljani. 

- 14.12.2019 v Mariboru.

 

 

Kratka delavnica:

Kako iz uma v srce

- 28.11.2019 v Ljubljani.

 

 

Delavnica Jasne komunikacije

- 14.12 in 15.12 v Mariboru.

11.1 in 12.1.2020 v Ljubljani.

 

 

 

REIKI TEČAJI:

 

Reiki tečaj 1. stopnje bo

- 30.11.2019 v Mariboru.

- 16.2.2020 v Ljubljani.

(+ video za podporo)

 

 

 Reiki tečaj 2. stopnje

- 1.12.2019 v Mariboru.

5.1.2020 v Ljubljani

 

 

 Reiki tečaj 3. in 4. stopnje

- 2.2.2020 v Ljubljani. 

 

 

 

Članek o REIKIJU

v aprilski reviji ZDRAVJE

 

 

 

POSNELI SMO VIDEO za

podporo Reiki tečajnikom.

Poglejte si povzetek :)

 

 

 

 

 

 

Kdo je z nami

Na strani je 9 gostov in ni članov .

Ogledov:
422864

Vsebina seminarja

Seminar Zaživi Sebe® je seminar Srčne komunikacije. Usmerja vas k  povezavi s sabo, in na njem se boste naučili ustaviti, pogledati vase, prepoznavati svoje občutke in svoje želje oz. potrebe, ki so pod njimi ter te tudi srčno izražati v vaših vsakdanjih odnosih.

S poznavanjem svojih globjih hrepenenj začnemo počasi dobivati svoj center in svojo samozavest ter prepoznamo, da jih lahko zadovoljimo na veliko načinov kar prinaša več svobode ter pomaga preseči začarane kroge, v katerih se morda vrtite.

Ko enkrat vemo kaj želimo in potrebujemo je pomembno to začeti izražati drugim, saj drugi (vsaj večinoma :) ) ne znajo brati naših misli in ne morejo razumeti, kaj bi radi, če tega ne povemo. Seminar vas bo naučil načina, kako izražati  svoje občutke in želje na povsem nenasilen način za druge, z odgovornostjo na svoji strani (govorite samo o sebi, ne o drugih, zato se ta tudi ne rabi braniti), kako reči ne na način, ki odnose poglablja, ne odtujuje. Šele ko enkrat začnemo izražati sebe, lahko začnemo polno živeti, po naši meri in to ni nekaj kar bi bilo nemogoče, kar bi zahtevalo, da zamenjate okolje ali se sprete z vsem živim in neživim. Samo pravi način je potrebno izbrati.
Na seminarju se naučite tudi kako presegati omejitve, ki se vam morda oglašajo ob izražanju sebe (strahove, razdvojenosti, krivdo itd.), da bi vse naučeno lažje prenešali tudi v vaše vsakdanje življenje in tudi tam počasi zares zaživeli Sebe.

Seminar združuje znanja večih področij psihologije (predvsem transpersonalne in humanistične psihologije) ter različnih pristopov (dialoški pristop DR. Rowana, model Nenasilne komunikacije DR. Rosenberga, vodene meditacije), predvsem pa je podkrepljen z lastnimi izkušnjami dela na sebi in izkušnjah mojih dosedanjih strank v individulanih transpersonalno-kognitivnih terapijah.

Seminar je praktične narave in zajema veliko časa zase, miru in pogledov vase. Tehnike izvajate sami s sabo, da se vam tako približajo in jih boste lažje izvajali naprej tudi v vsakdanjem življenju, v kolikor boste tako izbrali. Omogoča torej povezavo s sabo na samem seminarju ter vas nauči vsega kar vam lahko pomaga ohranajti potem ta stik tudi doma.

 

 

 

Na seminarju tako boste:

- preko vodenih meditacij vzpostavljali in krepili stik s sabo na področju srca (Zavesti)

- Spoznali aktiven in osvobajajoč pogled na svet.

- Se naučili prepoznavati svoje občutke in svoje globje želje (hrepenenja), ki jih napajajo

- prevetrili svoje življenje in našli nove načine za njegovo usmerjanje po svojih potrebah in željah

- spoznali  svoje nekonstruktivne vloge, ki jih pogosto poberemo iz okolja in pogosto ne predstavljajo zares nas ter jih po izbiri pustili za sabo (vsak ima svobodno voljo)

-  Se naučili izražati Sebe (svoje potrebe in občutke ter prošnje) na način, ki poglablja odnose (tako odnos s sabo, kot z drugimi). Tudi kako reči "ne" in zakaj je to tako pomembno.

-  Se naučili empatično poslušati druge (in se tako odzivati na druge na način, ki ne rojeva prepirov, temveč razumevanje).

-  Prepoznali svoje močne točke (potenciale) in se povezali z njimi (iz minusa v plus).

- Se naučili presegati svoje omejitve, ki vas ovirajo na poti izražanja Sebe ali nasploh (premagovati strahove, krivdo itd) po izkustveni metodi dr. Rowana.

-  Se naučili upočasniti vsakdanji ritem življenja in obvladati stres ter kako vse naučeno in izkustveno doživeto sedaj prenašati v vsakdanje življenje.

 

 Iz lastnih izkušenj in izkušenj prejšnjih udeležencev, znanja lahko doprinesejo:

- pri izboljšavi komunikacije in stika s svojimi otroki, partnerji, sodelavci, poslovnimi partnerji...

- pri poznavanju sebe in izražanju sebe v svojem okolju, življenju,

- pri iskanju svoje poti in veselja, tako na poklicnem kot osebnem nivoju,

- pri ustvarjanju življenja po svoji meri, iz sebe, na vseh področjih, ki so nam pomembna.

- Pri večanju notranjega miru, neodvisnosti, ljubezni do sebe, izpolnjenosti itd.

 

Ostale informacije o seminarju:

-    Seminar zajema 20 ur in je zastavljen procesno (razdeljen v več dni), ker je tudi delo na sebi proces in kot tak omogoča lažje prenašanje vsebin v življenje med srečanji. Skozi več srečanj je tudi več  prostora za odgovore na morebitna vprašanja in deljenje izkušenj.

- Poudarek je na praktičnih tehnikah (80% del seminarja je praktičen). Udeležence že vnaprej vabim, da najdejo eno svoje področje življenja, na katerem bi si najbolj želeli spremembe na bolje in jim to predstavlja rdečo nit.


- Skupine so majhne (10-12 udeležencev), ker zagovarjam individualen pristop. Prednost manjših skupin je sproščena in odprta klima, ki se navadno tvori mimogrede.


- Celoten seminar poteka v sproščenem, varnem  in odprtem vzdušju. Brez analiziranja posameznikov in postavljanja diagnoz ter pridiganja.


- Udeleženci imajo možnost obiskovati srečanja “Krogi” (več o srečanjih najdete med spodnjimi razdelki).

 

- Seminar zajema tudi praktično domačo vajo, ki jo udeleženci izvajajo sami doma po seminarju in je neobvezna, lahko pa precej pomaga pri razširjanju naučenega na čimveč področij življenja. Kdor jo opravi, ima možnost enourne svetovalno pogovorne konsultacije z mano za podporo in doseganje čim večje jasnosti ter dodatno možnost za korak naprej v življenju (konsultacija je všteta v ceno seminarja)

 

Povratna informacija udeleženke seminarja:

"Zaživi Sebe. To je seminar odkritega sporazumevanje iz srca. Ko razmišljam, kaj vse smo počeli in kaj vse bom še morala postoriti, saj si tega zelo želim, se strinjam. Resnično gre za srčno komunikacijo … Za nenasilno komunikacijo brez slabe vesti, tako do sebe kot do drugih. To je izjemno potovanje skozi preteklost v sedanjost in naprej … po poti naših želja, naših občutkov, ki jih sploh ne poznamo, in nenazadnje potreb, vrednot. Ampak … ali veste, kako je lepo … mirno … sproščeno, ko občutiš, da si močan tudi v situaciji, ki je še nedolgo nazaj bila popolnoma obremenjujoča? Vsak dan se pogovarjamo in največkrat zaradi izražanja zapletamo ter odpletamo. Kako bi bilo, če bi živeli brez mask, če bi govorili iz srca brez kančka krivde, če bi se odkrito pogovorili s strahovi in končno odkrili, da so le strahovi, ki so naši, del nas … Pa si to res upamo? Ko zaživiš sebe, iščeš le rešitve in ne izgovorov.
Tina Holešek"

 

Zaživi Sebe® bo tokrat potekal v Pohorskih gozdovih na Smolniku 6.7, 7.7 in 8.7.2018. 
 
<slikca>
 
 
 
Ponuja možnost, da naredite kar dvakrat nekaj zase z eno potezo- uživate v pristni naravi, se nadihate svežega zraka in umaknete od vročine ter se obenem notranje umirite, vrnete k sebi ter naučite pristne in učinkovite komunikacije-najprej s samim seboj in nato z drugimi. Dom Smolnik je na višini cca 1000 m in ponuja res pristno naravo.
 
Več o nastanitvi najdete tudi tukaj: http://www.kpn-smolnik.si/page/fotografije
 
 
Potek dogodka in vsebine:
 
1.dan (6.7.2018)
 
17h-19h
Začarani krogi: kako in zakaj se v njih zavrtimo
Kako iti globje v frustrirajočih  situacijah in iz njih tudi izplavati (iti globje na nivo občutkov in potreb ter prevzeti odgovornost)
 
19h-19.30h (večerja)
 
19.30h-21h
Kako iti globje v frustrirajočih  situacijah in iz njih tudi izplavati (iti globje na nivo občutkov in potreb ter prevzeti odgovornost).
 
 
2.Dan  (7.7.2018)
 
8h-9h (zajtrk)
 
9h - 13h
Vodenje v globji stik s sabo (vodene meditacije stika s potencialom).
Odkod izvira nezadovoljstvo in kje ponavadi»kiksnemo« (slabe strategije).
Kako prepoznati resnične, globje občutke ter hrepenenja?
Kako izraziti svoje občutke in hrepenenja drugim na učinkovit način (da bi bili lažje slišani in razumljeni)- učenje modela.
Vaje izražanja na konkretnih življenjskih situacijah.
 
13h-14.30h
(kosilo in krajši počitek, sprehod)
 
14.30h-18.30h
Kaj vse ruši komunikacijo, pa se morda nismo zavedali (elementi razdiralnega jezika).
Kako  slišati druge onstran besed, ki jih govorijo, do globjega bistva v ozadju.
Kako druge empatično poslušati in biti v oporo sogovorniku za poglobitev nivoja komunikacije obeh.
 
19h (večerja)
 
Zvečer po želji- druženje ob ognju in koruzi. :)
 
 
3. dan (8.7.2017)
 
8h-9h (zajtrk)
 
9h -13h
Krajša vodena meditacija stika s sabo.
Vaja vsega naučenega na konkretnih življenjskih situacijah
Kako reči »NE« iz stika s sabo na nenasilen način.
 
13h-14.30h 
Kosilo
 
14.30h-17.00
Kako preseči notranje omejitve v obliki strahov, nekonstuktivnih vzorcev, potlačenih čustev, nekonstruktivnih vlog (konkretna tehnika).
Kako najti svoje kvalitete (obrniti fokus iz minusa v plus na sebi) in jim dati vrednost.
 
Zaključevanje in poslavljanje.

 

Cena za dogodek je 250 eur in zajema 2 nočitvi v skupinskih sobah s polnim penzionom (trije obroki), seminar Zaživi Sebe®, priročnik z zbirno mapo, prigrizke med odmori. )

Redna cena seminarja Zaživi Sebe izven poletnih dni je 240 eur- tokrat za skoraj tako vrednost zraven dobite še več kot dva dni odklopa v naravi in polni penzion. :)

S prijavo do 20.6.2017 pa lahko ujamete še popust v vrednosti 5%.

 

Na seminar se lahko prijavite preko email naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko telefona 031 870 474, kjer sem vam na voljo tudi za vse morebitne dodatne informacije.

 

Možno plačilo v več obrokih, vendar do začetka dogodka.

 

Popust pripada na prijave s plačano prijavnino do navedenega datuma.

 

Prijave zbiram do zapolnitve mest, katera so zaradi kvalitete izvedbe seminarja omejene.

 

Prisrčno vabljeni, da naredite nekaj zase skupaj z nami. 

:)

 

 

Prijave:
Z nakazilom 70 Eur na TRR št. SI56 6100 0001 0693 724, Delavska Hranilnica, ADMISSA, Anita Gomezel s.p. Namen: Seminar Zaživi Sebe in vaše ime (ali preko poštne nakaznice). Prijavnina (70Eur) se NE vrača (razen v primeru, da seminar odpade), vam pa zagotavlja prosto mesto na seminarju. Preostanek se poravna na TRR račun po izvedbi tečaja (lahko pa tečaj v celoti plačate že pred samo izvedbo).

 

Novo

lanki-75613403  Srečanje vadbene skupine za vadbo jasne komunikacije- KROGI   Srečanja z imenom Krogi so namenjena...
lankiV aprilski reviji ZDRAVJE  si lahko preberete obširen članek o Reikiju, njegovemu delovanju, etiki,...
dogodki-in-novice  Možnost nakupa DARILNIH BONOV Če bi radi podarili darilo, ki se ne poje, ne oveni, se ne pokvari,...

 

Prijava